JÁSZBERÉNY

2019.11.28. 07:00

Határon túli gyerekeknek gyűjti az adományokat a Mikulás

Jászberényből idén immár tizedik alkalommal indul útjára meglepetésekkel teli puttonyával a „Csángó Mikulás”, hogy mosolyt csaljon a gyimesi gyerekek arcára.

Illés Anita

A kezdeményezés célja évről évre az, hogy a civilek és helyi vállalkozások adományaiból összegyűjtött csomagokat elvigyék Jászberény erdélyi testvértelepülésére, Gyimesfelsőlokra és ezzel örömet szerezzenek az ott élő gyermekeknek.

A gyűjtőakcióval kapcsolatban Kocsán László, főszervező elmondta, hogy ebben az éven elsősorban édességekkel, finomságokkal teli mikulás csomagokat, mesekönyveket és ruhaadományokat várnak a felajánlóktól. Természetesen elfogadnak tanszert és tartós élelmiszert is.

A jászberényi Mikulás az ajándékokat december 6-án adja majd át a határon túli gyerekeknek.

Az adománygyűjtésbe a berényiek mellett ebben az évben is bekapcsolódott a jászkiséri Pendzsom Néptánc Együttes. A felajánlásokat Jászberényben a Jász Trió Tv stúdiójában gyűjtik, Jászkiséren pedig Holló Zoltánnál és Mezei Balázsnál lehet leadni december 2-ig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában