Galériával

2019.11.19. 19:00

Idén is szebbnél szebb galambokat állítottak ki Jászberényben

Kakaskukorékolástól, madarak énekétől volt hangos hétvégén a jászberényi Ifjúsági Ház, ahol a jászberényi Galamb- és Kisállattenyésztők Egyesülete immár hatvankettedik alkalommal szervezett galamb- és kisállat kiállítást, valamint versenyt.

Illés Anita

A szebbnél szebb galambokat, különleges díszmadarakat, dísztyúkokat és kisemlősöket sokan megtekintették.

Fotó: Gémesi Balázs

Az esemény ezúttal is nemzetközi volt, hiszen nemcsak az ország számos pontjáról érkeztek galambászok, madarászok és nyúltenyésztők a seregszemlére, hanem Romániából is.

Vas Ádám, az egyesület elnöke elmondta, hogy több mint ötszáz galamb, harminc díszmadár és ugyanennyi nyúl, húsz papagáj szerepelt az eseményen.

Az idei kiállítást Bajor Istvánra, a tavaly elhunyt egyesületi elnökre emlékezve rendezték meg. A szebbnél szebb galambokat, különleges díszmadarakat, dísztyúkokat és kisemlősöket sokan megtekintették. A kiállítás egyébként évről évre nagy népszerűségnek örvend a gyerekek körében is, akik most is nagy kíváncsisággal fedezték fel a kisállatokat.

A versenyre nevezett állatokat szakavatott zsűri vette szemügyre és különböző szempontok alapján értékelte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában