Szolnok

2019.11.26. 07:00

Iskolába vonult a szolgálati rendőrkutya

A Szolnoki Rendőrkapitányság, illetve a megyei rendőr-főkapitányság munkatársai több alkalommal is szakmai előadóként vesznek részt a Szolnoki Törvényszék középiskolásoknak szóló prevenciós programjában.

Mészáros Géza

A gyerekek előadásokat is meghallgathattak

Forrás: Beküldött fotó

A Nyitott Bíróság legutóbbi állomásának a Szolnoki SZSZC RISZI Középiskolája és Általános Iskolája adott otthon az elmúlt hét végén, amelyen közel kétszáz diák vett részt. Az eddig jól bevált forgatókönyv szerint a rendezvényt ismét rendőrkutyás bemutató indította, amely segítségével a diákok bepillantást nyerhettek a szolgálati rendőrkutya munkájába.

A rendőrök négylábú segítői a fegyelmezett parancsvégrehajtás után, különböző szituációs gyakorlatokban bizonyították tudásukat. Ezt követően a programok több különböző helyszínen valósultak meg, amelyekre a középiskolás diákok kisebb csoportokban érkeztek. Voltak, akik egy bírósági tárgyaláson találták magukat, míg mások a rendőrségi standokat látogatták.

A gyerekek előadásokat is meghallgathattak
Fotó: Beküldött fotó

A diákok a bűnmegelőzési standnál az iskolai- és a családon belüli erőszak, valamint a drogprevenció témaköréhez kapcsolódóan élménypedagógiai játékok és önismereti, játékos feladatok segítségével bővítették a témához kapcsolódó ismereteiket. A sajátélményű foglalkozás során a tanulók maguk fogalmazták meg, hogy személyes biztonságuk az egyéni és társkapcsolataik jó döntésein is múlik.

A megelőzési előadók elmondták mennyire fontos, hogy az adott problémát ne tartsák magukban, beszéljenek róla olyan személlyel, akiben megbíznak, valamint kérjenek segítséget szakembertől, amennyiben szükséges kérjenek rendőri segítséget (képünkön).

A résztvevők nem csak a bűnmegelőzés, hanem a baleset-megelőzés területén is jártasságot szerezhettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában