Abony

2019.11.30. 11:30

Műjégpályát alakítanak ki a városháza előtti téren

A téli sportok szerelmeseinek nem kell messzire utazniuk, hiszen a városban is hódolhatnak a korcsolyázásnak.

Hartai Gergely

Abony főterén sportolhatnak a helyiek

Fotó: Mészáros János

Az abonyi képviselő-testület ugyanis a közelmúltban szavazta meg a helyi korcsolyapálya létesítéséről szóló napirendi pontot. Pető Zsolt polgármester a minap arról tájékoztatta hírportálunkat, hogy december elsejétől működik majd Abony ideiglenes műjégpályája, melyet a városháza előtti téren alakítanak ki.

Abony főterén sportolhatnak a helyiek
Fotó: Mészáros János

– A pálya alapterülete kétszáz négyzetméter, és egy palánkkal ellátott létesítményről beszélhetünk… – részletezte a városvezető. Hozzátette, hogy akiknek nincs korcsolyájuk, azoknak az önkormányzat igény esetén tud biztosítani, mivel a hivatal negyven pár korcsolyával készül.

Pető Zsolt hangsúlyozta, a délelőtti időszakban, reggel nyolc órától délután két óráig a városi iskolák és óvodák térítésmentesen használhatják a helyszínt. Délutánonként azonban már térítés ellenében vehetik igénybe a pályát az ide látogatók.

– A hivatalos megnyitót de­cember hetedikén rendezzük. E rendezvényhez kapcsolódva kerül sor az adventi gyertyagyújtásra is – tudtuk meg.

A városi korcsolyapályát január hatodikáig próbálhatják ki az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában