Mezőtúr

2019.11.16. 15:30

Rózsával kedveskedik az ápolóknak szenteste

Harminc év után hagyta ott az egészségügyet, majd megvalósította álmát. Ma már boldog tulajdonosa saját virágüzletének.

Szabó Lilla Laura

Farkas Anikó fehér rózsákkal lepi meg a szenteste ügyeletes nővéreket

Forrás: Beküldött fotó

Farkas Anikó sokakat inspirál a történetével, ráadásul egy különleges és igen nemes hagyományt szeretne meghonosítani.

– 2017-ben nyitottam meg a boltot, ami igazi csoda volt számomra. Ugyanezen év decemberében a gyermekeimmel elindítottuk a Lélekápolók programot. Egy pillanatra sem felejtettem el, mit jelent az előző hivatásomban dolgozni. Szerettem volna valahogy felhívni a figyelmet egykori munkámra, munkatársaimra – mesélte.

Nagyon egyszerű, mégis szívhez szóló dolgot eszeltek ki. Szenteste megajándékozták a mezőtúri kórház ügyeletes nővérkéit egy-egy szál fehér rózsával. Azokat, akik ilyenkor nem a családjaikkal, gyermekeikkel töltik az időt, hanem betegeteket ápolnak.

– Sokan természetesnek tartják, mások bele sem gondolnak, hogy az ápolók, egészségügyi dolgozók az év minden napján végzik munkájukat. Számukra nincs ünnepnap – mondta. Anikó tehát két éve, az ünnepi vacsora után családjával autóba ült, és meglepte az éppen ügyeletes ápolónőket. Persze előtte egyeztetett az ápolási igazgatóval, hogy senki se maradhasson ki a kedves meglepetésből. Nagyon meghatódtak, és persze hihetetlenül jólesett nekik. Bevallom, nem gondoltam, hogy ilyen hatása lesz ennek az egésznek.

Farkas Anikó fehér rózsákkal lepi meg a szenteste ügyeletes nővéreket
Fotó: Beküldött fotó

Elképesztő, hogy egy apró gesztus mennyit jelenthet másoknak. Elmondta, hogy a felhívásukra még abban az évben egy kecskeméti virágüzlet is csatlakozott a kezdeményezéshez. Ők szintén megajándékozták a városukban működő kórház ügyeletes szakembereit.

– Tavaly már sajnos csak elismerő üzeneteket kaptunk, mások nem jelezték, hogy részt vettek volna benne – részletezte.

Anikó azonban őrizni fogja ezt a szokást. Nem titkolt célja, hogy példát mutasson vele másoknak. Bízik abban, hogy talán sikerül több üzletet, vállalkozást hasonlóra ösztönöznie. Hozzátette, hogy a tavalyi évben vásárlói között is akadtak néhányan, akik hozzájárultak a „rózsa-akcióhoz”.

– Bejöttek az üzletbe, hogy csatlakozni szeretnének, és vásárolnak egy szálat. Ennek nagyon örültünk. Jó érzés látni, amikor valaki ilyen módon szeretne másoknak örömet szerezni. Hogy mennyit érhet egy rózsa, azt azok tudják igazán, akik belenéztek már egy kissé fáradt, mégis nagyon hálás szempárba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában