Szolnok

2019.11.21. 16:30

Szakmai előadások várták a közönséget

„Értékteremtő tudomány” a mottója a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) idei magyar tudomány ünnepéhez kapcsolódó országos és határon túli programsorozatának.

Szabó Lilla Laura

Ennek keretében szerdán szakmai előadások tömkelegével várták az érdeklődőket a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán.

A Tiszaligetben egész délelőtt egymást váltották a különböző területeket képviselő szakemberek, akik érdekes beszámolókkal, prezentációkkal készültek. Az eseményt a Debreceni Egyetem rektora, prof. dr. Szilvássy Zoltán nyitotta meg, aki gondolataiban kitért az egyetemi szerepvállalás fontosságára az egészségipar fejlődésében. Az előadók témái között egyebek mellett a járműipar trendjei, illetve a tudáselismerés jelene is szerepeltek. Szó esett az „Alföld szíve” élménypontjainak ismertségéről és elismertségéről, valamint a repüléstudomány elmúlt évtizedeiről.

A rendezvényre több mint ötvenen látogattak el. A jelenlévők között voltak az egyetem hallgatói és oktatói, középiskolák igazgatói, továbbá a megye és a város vezetői.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában