a szerkesztőség postájából

2019.11.05. 11:40

Újragondolták az ötven éve készült csataszögi fotót

Ebben a mindössze 350 lelket számláló kis faluban a 60-as években, a hajdani uradalmi kastélyban működött egy úgynevezett osztatlan iskola.

Filó Melinda

50 éves találkozó 2019-ben

Forrás: Beküldött fotó

Itt jártuk ki az alsó tagozatot. Egy tanító néni felügyelete alatt, egy teremben, egyszerre tanult az elsős és a negyedikes kisdiák is. Talán kevesen tudják, hogy történt ez a gyakorlatban. Az első padsor az első, második padsor a második osztály volt és így tovább egészen a negyedik osztályig.

1969-ben készült iskolai fotó
Fotó: Beküldött fotó

Amíg egy osztállyal, vagyis padsorral foglalkozott a tanító néni, addig a többi osztálynak önállóan elvégzendő feladatokat adott, amit a következő közös órán megbeszéltünk. Így ötven év távlatában elmondhatom, hogy olyan alapokat kaptunk ebben az egyszerű iskolában, amire biztosan támaszkodhattunk a későbbi tanulmányaink során.

50 éves találkozó 2019-ben
Fotó: Beküldött fotó

Ennek az időszaknak kívántunk emléket állítani a közelmúltban megrendezett ötven éves osztálytalálkozónkon, ahol újragondoltuk az 1969-ben készült iskolai fotót, tanárnénik, Barsi Lajosné és elhunyt osztálytársaink nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában