RÁKÓCZIÚJFALU

2019.11.29. 12:30

Utcákat aszfaltoztak a faluban

Három utcát aszfaltoztak le a településen az elmúlt hetekben.

P. Pusztai Nóra

Fotó: P. Pusztai Nóra

– Nagy igénye volt a település lakosságának a Varsányi út a felső kétharmadának a rendbe tétele, melyet nyáron kátyúzási munkákkal próbáltuk járhatóbbá tenni, de a korábbi felület esetén nem volt mihez rögzíteni az anyagokat. A hétszáz méternyi szakaszt öt centiméternyi meleg aszfalt borítja – mondta Varga József polgármester a tegnap tartott átadón, majd részletezte, hogy a vízművel egyeztetve az út alatt futó vezetékeket kicserélték és az aknafedőket is szintre emelték. Elhangzott, hogy súlykorlátozást jelző táblákkal igyekeznek megvédeni az utak állapotát, értesítve a mezőgazdasági géppel közlekedőket egy alternatív útvonalról.

Dr. Kállai Mária, országgyűlési képviselő az ünnepségen kifejtette, hogy az utak, járdák állapota jelentős mértékben befolyásolja a falu megítélését. Sikeres pályázati források okán ebben az esztendőben százhetvenegy millió forintot fordítottak a Szolnok környéki kistelepülések utak fejlesztésére, ebből tizenkét millió forintot költhetett Rákócziújfalu önkormányzata a három utcára, melyhez további három millió önrészt is biztosítottak.

Fotó: P. Pusztai Nóra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában