helyi termékek

2019.12.18. 19:00

Lángossal avatták fel Jászivány első piacterét

A Jászság legkisebb településének első piacterét szerdán délután ragyogó napsütésben adták át.

Illés Anita

Fotó: Illés Anita

Az eseményen Tari András polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd beszédében hangsúlyozta, hogy a helyi termelői piac megépítése nemcsak egy új átadást jelent, hanem azt is, hogy egy ilyen kis településen szintén van lehetőség arra, hogy fejlesszenek. Ehhez megragadták a pályázati lehetőséget, a létesítmény ugyanis Jászszentandrás önkormányzatával együttműködve 25 millió forint támogatásból valósult meg.

Fotó: Illés Anita

Az eseményen Pócs János, országgyűlési képviselő kiemelte a helyi termékek és a tudatos vásárlás fontosságát. Mint mondta, a piactér egy új szemlélet csírája, ami mindenkinek, így a termelőnek és a fogyasztónak is hasznára válik. Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke elmondta, hogy az épület túlmutat a piac funkción, hiszen közösségi teret is jelent. Az ünnepélyes szalagátvágást követően jászszentandrási lángossal, forralt borral és teával látták vendégül a rendezvényen résztvevőket.

Helyi termékeket mutattak be a piactér átadásán.
Fotó: Illés Anita
Fotó: Illés Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában