galériával

2019.12.04. 16:30

Néhány óra alatt elfogytak a szolnoki jótékonysági vásár termékei

Harmadik alkalommal szerveztek karácsonyi jótékonysági vásárt a megyeházán. A díszteremben több száz hatalmas tálca sütemény és legalább harmincféle torta várta az adományozókat.

Szabó Lilla Laura

Az esemény főszervezője a megyei önkormányzat volt, amely a megyei kormányhivatallal, valamint a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei igazgatóságával karöltve felelt az esemény lebonyolításáért. A rendezvényt kézműves vásár is kiegészítette, az igazgatóság négy megyei intézményének gondozottjai által készített adventi dísz és ajándéktárgyakkal. Az ebből származó bevétel az ott folyó szakmai munkát segíti majd.

– Idén számtalan újdonsággal készültünk – mondta Galó Anita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal Térségfejlesztési és Külügyi Iroda irodavezető-helyettese.

Hozzátette, a sütemények között akadt laktóz-, glutén- és cukormentes nyalánkság. A rendezvényt a környezetvédelem szellemében valósították meg, a látogatók papírdobozokba gyűjthették a finomságokat. A fél tízes kezdéshez képest tizenegy órára a csemegék nagy része el is fogyott. A rendezvényből befolyt összeggel a nevelőszülőknél élő gyermekek karácsonyát szeretnénk szebbé tenni.

A látogatók meghallgattatták a Légierő Zenekar Szolnok mini adventi koncertjét. Emellett a szentesi Szilver Táncsport Egyesület tiszaföldvári táncosainak pompás mozdulataiban szintén gyönyörködhettek.

– Nagyon jó az együttműködésünk az önkormányzattal. A vásár célja pedig igen nemes, nem is volt kérdés, hogy itt legyünk – kezdte Csizik Renáta, a megyei nyugdíjas egyesület elnöke.

Bernáth Orsolya, a Mathias Corvinus Collegium szolnoki régióvezetője, valamint Tureczki Krisztina régiókoordinátor szintén részt vettek az eseményen. A fiatal tehetség program öt éve van jelen a megyeszékhelyen, azóta célkitűzésük, hogy ne csak tudáshoz juttassák a tanulókat, hanem érzékenyítsék is őket.

– A családomnak már tíz éve van kapcsolata a megyei közgyűléssel. Mindig igyekszünk valamivel hozzájárulni ennek a rendezvénynek a sikeréhez. Idén mézeskalácsból készült adventi koszorúkat ajánlottunk fel – mondta Soós Antalné Molnár Erzsébet, aki jó néhány mesés mézest készített a vásárra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában