Jászivány

2019.12.22. 19:00

Pályázatot nyertek, újra működhet az óvoda

A település képviselő-testülete már korábban napirendre vette az óvoda újraindítását a faluban.

Illés Anita

A kicsik óvodai ellátásának helyben történő biztosítására a gyermekes családok részéről nagy igény mutatkozott, ezért az önkormányzat az elmúlt években folyamatosan kereste a pályázati lehetőségeket. A Magyar Falu Programban nemrég sikeresen pályáztak óvodafejlesztésre, melyhez közel harmincmillió forint támogatást nyertek.

Tari András polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy terveik szerint az óvoda abban az épületben működne majd, ahol korábban is, ám szükség van annak átalakítására és bővítésére. A beruházást az elnyert forrásból, valamint jelentős önerő biztosításával valósítanák meg. Hozzátette: keresik a további támogatási lehetőségeket, és ha minden reményeik szerint alakul, akkor szeretnék, ha már a jövő évben egy csoporttal újra elindulna az óvodai ellátás a faluban. Ezzel nemcsak a helyben élő fiataloknak, hanem a községben letelepülni vágyó családoknak is jövőképet tudnak mutatni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában