Törökszentmiklós

2020.01.19. 14:00

Bemutatták az emlékév logóját

A város újratelepítésének háromszázadik évfordulója alkalmából egy éven át tartó programsorozatot indít Törökszentmiklós.

Molnár-Révész Erika

Markót Imre polgármester mutatta be az emlékév hivatalos logóját

Fotó: Annus Tímea

Az emlékév részletes kidolgozására civilek és önszerveződő közösségek bevonásával emlékbizottságot hoztak létre, amely 2018. október 30-án tartotta alakuló ülését. A jubileum megszervezéséhez és megvalósításához összesen négyszázmillió forintot nyert el a város.

Az emlékév egységes arculatának kialakításához logópályázatot hirdetett a helyi rádió, a nyertes alkotást a napokban mutatták be. A kiírásra huszonhat pályázótól összesen harminckét munka érkezett, felnőttektől, gyermekektől, helyi lakosoktól és elszármazottaktól egyaránt.

A nyertes alkotást – amely most már az emlékév hivatalos logója – a törökszentmiklósi születésű Wolcsánszky Krisztián iparművész-grafikus készítette el. A logó a város jellegzetes épületeit ábrázolja, az Almásy-címerben szereplő bordó színnel ötvözve. Az emlékév részletes programjait és a város dalát a január 22-i, magyar kultúra napi rendezvényen ismerheti meg a közönség.

Markót Imre polgármester mutatta be az emlékév hivatalos logóját
Fotó: Annus Tímea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában