Jászkunság

2020.01.18. 11:30

Egyre több a beteg, de járvány nincs

Bár Jász-Nagykun-Szolnok megyében influenzavírust még nem mutattak ki és egyelőre járványról sem beszélhetünk, az előző héthez képest jelentősen többen fordultak influenzaszerű tünetekkel háziorvoshoz – tudtuk meg a Jász-Nagykun- Szolnok megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályától.

Molnár-Révész Erika

A legfrissebb adatok szerint 2020 második hetében négyszeresére, vagyis 131-ről 515-re emelkedett a megyében a becsült betegszám az előző héthez viszonyítva. A kormányhivatal felhívja a figyelmet arra, hogy az influenza elleni védőoltást még mindig érdemes beadatni. A háziorvosi rendelőkben a térítésmentes oltóanyag a kockázati csoportokba tartozók részére továbbra is rendelkezésre áll, és a gyógyszertárakban is kapható.

Jász-Nagykun-Szolnok megyébe tavaly november elején érkezett meg a rizikócsoportokba tartozó lakosoknak biztosított ötvenezer adag térítésmentesen adható influenza elleni oltóanyag. A kockázati csoportokba nem tartozók gyógyszertárakban, orvosi vényre vásárolhatják meg a vakcinákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában