Jászkunság

2020.01.15. 16:30

Két új elnököt neveztek ki megyei járásbíróságokra

Egy-egy változás történt, illetve történik a Szolnoki Törvényszék illetékességi területéhez tartozó két bíróság élén.

Mészáros Géza

Kissné dr. Szabó Judit, a Szolnoki Törvényszék elnöke dr. Szabó István civilisztikai ügyszakos járásbírósági bírót nevezte ki a Karcagi Járásbíróság elnökévé – kaptunk tájékoztatást a Szolnoki Törvényszék sajtóosztályától. Ő a tisztséget 2019. december 15-től 2025. december 14-ig tölti be. Az elnöki álláshely meghirdetésére a Karcagi Járásbíróság esetében azért került sor, mert a korábbi elnököt, dr. Szalay Katalint 2019. október 1-jén a Szolnoki Törvényszék polgári ügyekben ítélkező másodfokú tanácselnökévé nevezték ki.

A Kunszentmártoni Járásbíróság elnökévé pedig Szántóné dr. Laczay Erika civilisztikai ügyszakos törvényszéki bírót nevezte ki, aki a tisztséget 2020. január 17-től 2026. január 16-ig látja el. A Kunszentmártoni Járásbíróság esetében pedig a korábbi elnök, dr. Hegyi László idén január 16-án történő nyugdíjba vonulása miatt vált szükségessé az intézkedés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában