pénzügy

2020.02.14. 06:45

A költségvetésről tájékoztattak a szolnoki városházán

A megyeszékhely 2020. évi költségvetésének részleteiről számolt be csütörtökön városházi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester.

Hartai Gergely

Elmondta, az idei büdzsé főösszege 37,4 milliárd forint, melyből 14,1 milliárd forint működési feladatokat, míg 23,3 milliárd forint fejlesztési feladatokat tartalmaz.

– A város gazdasági ereje az elmúlt években sokat fejlődött, jó döntés volt a gazdaságfejlesztést a középpontba helyezni. 2014-hez viszonyítva 2019-ben 42 százalékkal nagyobb az iparűzési adóbevételünk. A teljes helyi adó pedig 1,7 milliárd forinttal nőtt 2014-hez képest. 2020-ra összesen 7,4 milliárd forint bevételre számítunk a helyi adókból – fogalmazott a városvezető.

Majd hangsúlyozta, a költségvetés tervezésénél kiemelt szempont volt, hogy az önkormányzat és szervezetei számára biztosítva legyenek a biztonságos, jó színvonalú feladatellátáshoz szükséges források. Ezzel együtt pedig az önkormányzati szervezeteknél a lehetőségekhez mért bérfejlesztés. Annál is inkább, mivel a teljes hivatali rendszerben közel ezerötszázan dolgoznak. Szalay Ferenc kiemelte, a közeljövőben jelentős fejlesztések érintik a város szociális területét.

– A humán ágazat több mint 465 ezer forintos növekedése egyrészt a kistérségi feladatellátást biztosító intézmények támogatásának növekedéséből adódik. Itt kell megemlíteni, hogy a Vízpart körúti idősek otthonában várhatóan az első félévben megnyitjuk az új részleget, mellyel mintegy hatvan idős bentlakásos ellátását tudjuk biztosítani – tudtuk meg.

A költségvetésről február végi ülésén dönt majd a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában