Galériával

2020.02.04. 07:00

A szőke folyót ünnepelték a tiszafüredi ovisok

Két évtizeddel a szőke folyó legnagyobb katasztrófáját követően is tartja magát a hagyomány, január végén megemlékezünk a Tisza élővilágában hatalmas pusztítást végző ciánszennyezésre. 

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

A Tisza Élővilágának Emléknapja alkalmából már hosszú évek óta szervez programokat a tiszafüredi Nyitnikék Óvoda. A szőke folyó ünnepe az Örökös Zöld Óvoda címet elnyert intézmény egyik kiemelt napja. Február 3-án délelőtt a füred-örvényi Szabics Kikötőben bocsájtottak vízre több mint tíz kenyértortát, amit a gyerekek és óvónénik készítettek.

– A kenyeret kettévágjuk, kibelezzük, majd haleledelt töltünk bele, ezután kukival díszítjük, így olyan lesz, mint egy torta gyertyákkal – mesélte az egyik fiatal óvónő.

Eredetileg január 31-én, pénteken látogattak volna el a Tisza-partra, ám az esős időjárás közbeszólt, így hétfőre csúszott a folyóparti program. A gyermekek ezt egy cseppet sem bánták, örömmel nyújtották át a kenyértortákat a kikötő munkatársainak, akik a folyó közepén helyezték vízre azokat.

– Soha ne feledkezzünk meg a mi drága folyónkról, a Tiszáról – hívta fel a gyerekek figyelmét Muliter Szilvia, a Tiszafüredi Óvodák intézményvezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában