mintakert

2020.02.29. 07:00

Bővül a szociális földprogram Jászladányban

Az önkormányzat szociális földprogramja idén mintakert-programmal bővül.

Illés Anita

Ennek keretében támogatás igényelhető kertművelésre alkalmas zártkertek használatára, talaj-előkészítő szolgáltatásokra, vetőmagokra, vegyszerekre, valamint kertműveléshez szükséges szerszámok beszerzésére. A programmal kapcsolatban az önkormányzat a napokban felhívást tett közzé, melyben részletesen ismertetik a jelentkezés feltételeit.

Ezek között szerepel, hogy a támogatást igénylőknek legalább egy éve bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkezniük Jászladányon. Ezenkívül vállalják, hogy felhasználják a használatba adott mezőgazdasági juttatásokat, jó gazda módjára gondoskodnak a földterület műveléséről, illetve a helyi rendelet szerint együttműködnek az önkormányzattal. Ez utóbbi például tanácsadást, mentorálás igénybevételét, szakmai tájékoztatókon való részvételt jelent.

A mintakertprogramba kérelem nyomtatvány kitöltésével, március 6-ig lehet jelentkezni a polgármesteri hivatal ügyfélirányítójánál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában