Házasság hete

2020.02.13. 19:00

Előadásokkal emlékeztettek a család fontosságára Jászjákóhalmán

A helyi egyházközség szervezésében ünnepi szentmisével kezdődött vasárnap délelőtt a Házasság hete programsorozat a templomban.

Illés Anita

Játékos feladatok is szerepeltek a programban

Fotó: Pesti József

Majd délután a jászberényi Terplán Zénó Ferences Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola Chaplin Színjátszó Körének néhány tagja tartott előadást a plébánia nagytermében. A diákok a Hogyan tehetem jobbá a napodat? című műsorban egy megszürkült házasság problémáira kerestek megoldást. Hasonló témában tartott előadást Szentannai Judit és Pál, a Magyar Schönstatt Családmozgalom házaspárja, akik számos ötletet megosztottak arra vonatkozóan, hogyan tehetjük a szürke hétköznapokat boldoggá, örömtelivé.

Játékos feladatok is szerepeltek a programban
Fotó: Pesti József

A szervezők a programsorozat keretében további hasznos előadással, filmmel és beszélgetéssel hívták fel a figyelmet a házasság és a család fontosságára. Az óvodásokat és az iskolásokat idén is rajzpályázattal, a hetedik és nyolcadik osztályos diákokat pedig fogalmazásversennyel szólították meg, melynek témája természetesen a szerelem, szeretet, házasság és a család volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában