Kultúra

2020.02.15. 14:00

Már szervezik a versmondó találkozót Jászfényszarun

A „Város Napja” rendezvényeihez kapcsolódóan immár tizenkettedik alkalommal hirdetik meg a Jász Fény vers- és prózamondó találkozót, mely április 29-én, a Petőfi Sándor Művelődési Házban lesz.

Illés Anita

A rendezvény célja a nemzeti összetartozás, a jász öntudat erősítésén túl az országos versmondóversenyekhez történő csatlakozás, egymás megismerése és a szakmai segítségnyújtás. A találkozó lehetőséget ad arra, hogy a jelentkezők továbbjussanak országos, felmenő rendszerű versenyek döntőjébe, amennyiben azok feltételeinek megfelelnek.ű

Általános iskolás kategóriában a XXIII. „Regösök Húrján” országos vers- és prózamondó verseny elődöntőihez csatlakoznak, melynek egyik helyszíne Jászfényszaru. Középiskolás és felnőtt kategóriában pedig a József Attila Nemzeti Vers-, Énekelt Vers és Prózamondó versenyhez kapcsolódnak. A nemzeti összetartozás évében külön díjazzák az e témához illő legjobb előadást. A találkozót Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesülete elnökének emlékére ajánlják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában