együttműködés

2020.02.15. 19:00

Új terveket egyeztettek megyénk polgári védelmi szövetségénél

Évnyitó közgyűlését tartotta a megyei polgári védelmi szövetség a napokban, amelyen az elmúlt év tevékenysége, és az idei feladatok jelentették a témát.

Czakó Nóra

Tatár Pál szövetségi elnök elmondta, hogy a szervezet tavaly is részt vett a térség kulturális rendezvényein, valamint támogatta a megyei tűzoltók indulását a sportversenyeken. Hozzátette, hogy a szövetség együttműködést kíván kialakítani a szolnoki RepTár repülőmúzeummal, és szeretne bekapcsolódni a köteles polgári védelmi szervezetek felkészítésébe nem csak elméleti, hanem gyakorlati szinten is.

Juhász László alezredes, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság gazdasági igazgatóhelyettese kifejtette, hogy az igazgatóság fenntartásában lévő újszászi raktárbázis épületei mintegy nyolcmillió forintból újulnak meg, az ingatlanban található mélylétesítmény egyik helyiségét pedig a szövetség rendelkezésére bocsátja raktározási célokra.

Nagy Attila alezredes tájékoztatásából kiderült, hogy központi forrásból tavaly logisztikai szakfelszereléshez jutottak a megyei mentőcsoportok, amelyhez a pályázatot a szövetség útján nyújtották be. Hozzátette, hogy ily módon három év alatt összesen kilencmillió forinttal sikerült segíteni az önkénteseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában