rendőrségi évértékelés

2020.03.01. 16:30

Jelentősen kevesebb a bűncselekmény Pest megyében, így Cegléden is

A 2019-ben elvégzett és az idei esztendőre kitűzött rendőri feladatokat összegezte Pest megye rendőrfőkapitánya – hívta fel a figyelmet hivatalos oldalán a rendőrség.

Hartai Gergely

A főkapitány értékelőjét népes közönség hallgatta

Forrás: police.hu

Tájékoztattak, hogy dr. Nagy László r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos köszönetét fejezte ki a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság személyi állományának a szolgálatteljesítés színvonaláért, a társszervezetekkel, az önkormányzatokkal, a polgárőrséggel, a civil szervezetekkel és az oktatási intézményekkel való együttműködésért. A főkapitány hangsúlyozta, a megyében összességében nem romlott a bűnügyi helyzet, Pest megye továbbra is biztonságos. A közterületi szolgálat reagálóképességét jó színvonalúra értékelte.

A rendőrség emellett arról is beszámolt, hogy az ország legnépesebb megyéjében az elmúlt tíz évben a rendőri eljárásban regisztrált bűncselekmények száma folyamatosan csökkent – tavaly a megye tizenhárom rendőrkapitánysága közül nyolcban. Cegléden például 9,6 százalékos volt a csökkenés mértéke a 2018-as adatokhoz képest.

Pest megyében ugyanakkor a felderítési eredményesség tavaly 8,1 százalékkal emelkedett az előző esztendőhöz viszonyítva (41-ről 49,1 százalékra). A kiemelten kezelt bűncselekmények (az emberölés, a testi sértés, a kiskorú veszélyeztetése, az embercsempészés, a garázdaság, az önbíráskodás, a kábítószerrel kapcsolatos terjesztői tevékenység, a lopás, a rablás, a kifosztás, a zsarolás, a rongálás, az orgazdaság, a jármű önkényes elvétele) száma tavaly 2,9 százalékkal csökkent.

Közölték azt is, hogy a rablások száma 22,9 százalékkal, a közterületen elkövetett bűncselekmények száma pedig 4,5 százalékkal csökkent. Tavaly öt emberölés vált ismertté, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai minden gyilkosság gyanúsítottját elfogták.

A főkapitány értékelőjét népes közönség hallgatta
Fotó: police.hu

Megtudhattuk, a főkapitány a 2020. évre kiemelt jelentőségű célként határozta meg a lakossággal, az ügyészséggel, a bírósággal, a civil szervezetekkel való kapcsolat megőrzését, szorosabbá tételét. Emellett a legfontosabbak közt említette a közterületen elkövetett jogsértések csökkentését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában