Vasút

2020.03.15. 07:00

Mutatjuk, milyen menetrendi változások érintik megyénket

Vasúti pályafelújítások, karbantartások és fejlesztések miatt egyes vasútvonalakon a személyszállító vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, bizonyos szakaszokon vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat – tájékoztatott a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága.

MÁV

Debrecen, 2019. június 3. Felszálló utasok. Már a XIX. század óta a hazai vasútforgalomban fontos szerepet játszó Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza - Záhony vonalon ma is jelentõs utas és teherforgalom érinti a debreceni vasútállomást. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt.

Forrás: MTI / MTVA / Bizományosi

Fotó: Oláh Tibor

A legtöbb változást a Budapest–Hatvan vasútvonal felújításának március 21-től április 13-ig tartó, újabb fázisának munkálatai okozzák, de máshol is zajlanak karbantartások. Mutatjuk mely vonalakat is érinti pontosan megyénkben a menetrendváltozás:

  • A Budapest–Újszász–Szolnok (120a) vonalon a 473-as számú Ister InterCity a Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, 19:05-kor indul, Szolnoktól változatlan menetrend szerint közlekedik. A Keleti pályaudvarról 5 perccel korábban, 19:10-kor indul Szolnokra a Z60-as zónázó vonat, illetve munkanapokon Sülysápra 19:15-kor az S60-as személyvonat. Szolnokról munkanapokon 5 perccel korábban, 4:18-kor, 4:38-kor és 5:38-kor indulnak G60-as gyorsított személyvonatok, melyek a Keletibe az alapmenetrend szerint 6:10-kor, 6:30-kor és 7:30-kor érkeznek. Nagykátáról munkanapokon 5 perccel korábban, 5:16-kor, 5:36-kor és 6:36-kor indulnak S60-as személyvonatok, melyek a Keletibe 5 perccel korábban 6:20-kor, 6:40-kor és 7:40-kor érkeznek.
  • A Hatvan–Szolnok vonalon március 31-től április 2-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jászberény és Jászboldogháza-Jánoshida állomás között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. A pótlótóbuszok útvonala jelentősen eltér a menetrendtől, a járatok Portelek vasútállomás helyett az Imrédi úti elágazásnál kijelölt autóbusz megállóhelyen állnak meg.
  • A Hatvan–Szolnok vonalon április 3-tól 5-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Hatvan és Jászberény között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. A pótlótóbuszok Pusztamonostor állomást nem érintik, helyette a 32-es számú főúton a Községháza autóbusz megállónál állnak meg.
  • A Hatvan–Szolnok vonalon április 6-tól 8-ig a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Jászboldogháza-Jánoshida állomás és Újszász között pótlóbuszok szállítják az utasokat pályakarbantartás miatt. Újszász és Szolnok között az utasok a Vámosgyörk–Szolnok, illetve a Budapest–Újszász–Szolnok vonalon közlekedő vonatokkal utazhatnak.
  • A Budapest-Nyugati pályaudvar–Cegléd–Szolnok vonalon április 3-tól 5-ig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, pályakarbantartási munkák miatt. Az S6108-as számú vonat április 3-án és 4-én Ceglédről 1 perccel korábban 22:23-kor indul, Abonyból 1 perccel később 22:36-kor indul, Szolnokra 1 perccel később 22:46-kor érkezik. Szolnoktól a menetrendje változatlan. Április 4-én és 5-én a 2630-as számú vonat a Nyugati pályaudvarról 1:43-kor indul, Abonyból 3:21-kor indul, Szolnokra 3:31-kor érkezik, 6 perccel később. A 2620-as számú vonat a Nyugatiból 2:43-kor indul, Abonyból 4.21.kor indul tovább, Szolnokra 4:31-kor, később érkezik.
  • A Budapest–Újszász–Szolnok vonalon március 28-án és 29-én 7-től 16 óráig egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek Rákoshegy és Maglód között végzett pályakarbantartás miatt. Az S60-as, Keleti pályaudvar–Sülysáp viszonylatú vonatok nem közlekednek. Ugyancsak nem közlekedik a Nagykátáról a Keletibe 6:56-kor induló S60-as személyvonat, helyettük a Budapest-Keleti–Szolnok viszonylatú Z60-as zónázó vonatok közlekednek az S60-as jelzésű vonatok indulási idejében. A szolnoki Abonyi út megállóhely kivételével minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában