átkelő

2020.03.12. 07:00

Újra működik a vezsenyi komp

A hét elején több autós is jelezte, hogy ismét üzemel a vezsenyi komp.

Kovács Berta

Ismét át lehet kelni a vezsenyi komppal a Tiszán

Fotó: Mészáros János

Mint ismert, az átkelő működését műszaki okok miatt állította le a hatóság még januárban. Bár a kompot az elmúlt évben felújították, maradtak hiányosságok, ezek kijavításához kötötte a hatóság az engedély megadását.

Csakhogy az üzemeltető, Szabó László arra hivatkozott, hogy a tulajdonossal, azaz az önkormányzattal kötött szerződés szerint az ötszázezer forint értékhatár feletti javításokat a tulajdonosnak kell állnia. A hiányosságok pótlása pedig meghaladja ezt az összeget, és többek között a csörlőt is rendbe kellett volna tennie a felújítást végző cégnek.

Szabó Ferenc polgármester viszont amellett érvelt, hogy e munkák az üzemeltetőre várnak, a hivatalos felszólításban is őt nevezik meg. A vita miatt a hibák kijavítása váratott magára.

– A csörlő érintésvédelmét saját költségemen megcsináltattam, így indulhatott a komp – árulta el Szabó László.

– Igazából most is ideiglenesen működik a komp – mutatott rá Szabó Ferenc polgármester. – Az önkormányzat pedig nem vállal felelősséget a biztosítás nélküli közlekedésért – tette hozzá.

Ismét át lehet kelni a vezsenyi komppal a Tiszán
Fotó: Mészáros János

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában