adományozás

2020.04.20. 11:30

Élelmiszercsomagot osztottak rászorulóknak Jászberényben

Az önkormányzat és a Magyar Vöröskereszt, önkéntesek segítségével pénteken délelőtt tartós élelmiszerekből összeállított csomagokat osztott ki rászorulók részére.

Illés Anita

Élelmiszercsomagokat osztottak Jászberényben

Fotó: Gémesi Balázs

– A koronavírus okozta vészhelyzetben kiemelt figyelmet fordítunk a nehéz helyzetben élőkre is. Szakmai egyeztetéseket folytattunk a Vöröskereszt jászsági szervezetével és a szociálisan hátrányos helyzetben élő helyi lakosok ellátásával foglalkozó intézmények vezetőivel. Közreműködésükkel határoztuk meg a jogosultak körét – tájékoztatott Budai Lóránt, polgármester. Az élelmiszercsomagokat a Co-op Star Zrt. egymillió forintos felajánlása biztosította. Első körben ötvenkét fő kapott csomagot, melyek értéke háromezertől hatezer forintig terjedt.

Élelmiszercsomagokat osztottak Jászberényben
Fotó: Gémesi Balázs

– A nagyobb összegűt a családok kapták, a kétfős adományt négyezer, a hajléktalanok és egyedülállók részére átadott csomagot háromezer forint értékben állítottuk össze – mondta el Suba Ágnes Beatrix, a Magyar Vöröskereszt Jászság területi munkatársa. Az élelmiszerosztás a következő hetekben folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában