galériával

2020.05.29. 14:00

Elkezdődött a park rendezése Szolnokon

A napokban megkezdődött a volt tüdőkórház helyén a megyeszékhely legnagyobb közparkjának kialakítása – a több mint ötszázötvenmillió forintos beruházás várhatóan őszre készül el.

Hartai Gergely

Fotó: Csabai István

A területen jelenleg a beteg, sérült és kiszáradt fák eltávolítását végzik – jelentette be közösségi oldalán a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. Közölték, hogy az elmúlt évek munkáinak elmaradása miatt a vadon nőtt és jelentősen besűrűsödött sarj- és cserjeállomány rendezését is ellátják. Az elkorhadt fák kivágását követően megtörténik a száraz ágak eltávolítása, a faállomány szakszerű gallyazása, illetve azok egészségügyi állapotának javítása

Hangsúlyozták továbbá, hogy a munkálatok szükségességét igazolja, hogy a közelmúltbeli kisebb széllökések miatt egy kívülről viszonylag egészségesnek tűnő, ám szerkezetileg instabilnak mondható fa lombkoronája letört. A törés felületén a korhadás is jól látható. A városüzemeltetés abban bízik, hogy a munka végeztével, az egészséges és értékes faállomány megtartásával egy megújult, facsemetékkel beültetett közparkot adhatnak át a szolnoki lakosoknak és a pihenni vágyóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában