JÁSZKUNSÁG

2020.05.29. 17:30

Főként az üzleti célú utazások lendíthetik fel a foglalásokat

A kormányrendelet alapján újra kinyithatnak a szállodák, Szolnokon a többségük folyamatosan működött. A fellendülést az üzleti célú foglalások kapcsán a határok megnyitása után várják. A kisújszállási Hotel Kumánia és a Kumánia Kemping pünkösd hétvégét fogad először vendégeket.

Munkatársainktól

Pünkösdtől orvosi szakrendelésekkel, korlátozottan üzemelő fürdő- és gyógyászati szolgáltatásokkal áll a komplexum a vend égek rendelkezésére

Fotó: Máthé András

A Tiszaligetben működő Garden Hotel értékesítési és marketingvezetője, Varga-Szabó Lídia bizonytalan helyzetről számolt be.

– Az ÁNTSZ nem engedélyezi a wellnessrészleg kinyitását, így egyelőre nem tudjuk, mit ajánlunk majd a vendégeinknek. Vannak foglalások és meghirdetett csomagok, de fontos lenne a belső medencetér. Egy kisebb kültéri medencénk van, abban egyszerre néhány ember fér csak el. Strand jelenleg nincs a városban, és a vallási ünnepen a RepTár is zárva tart, így nehéz helyzetben vagyunk – mondta az értékesítési és marketingvezető. Hozzátette, ha megnyitják a határokat, és beindul a gyárakban a termelés, vélhetően újra érkeznek majd üzleti célú foglalások.

A százéves polgári házból kialakított, családias hangulatú szolnoki Tulipán Villa Panzió egyedi stílusú szobáival várja vendégeit. Vannak foglalások, de akadnak még szabad szobák pünkösdkor.

– Panzióként végig nyitva voltunk, ezt sajnos a médiában nem jól kommunikálták az elmúlt időszakban. Így még mindig sokan hívnak, hogy kinyitunk-e júniusban. Sok foglalásunk várakozik, érkeznének külföldi vendégek is, de amíg nem nyitják meg a határt, nem tudnak jönni – számolt be Dénes Zsófia, a panzió értékesítési és marketingvezetője.

– Eddig is nagyon ügyeltünk a tisztaságra és a higiéniára, például légtisztítót is rendszeresen használunk. Talán pont ezért is vannak szép számban visszatérő vendégeink. A belföldi turizmus kapcsán folyamatosan vannak csomagajánlataink, csoportos vagy családi kedvezmények több szoba vagy több éjszaka foglalása esetén. Csomagajánlataink keretén belül ingyenesen használható wellnessrészlegünk fitneszterme és kétszemélyes finn szaunája, amit megfelelő higiéniai feltételek mellett biztosítunk a vendégeinknek – részletezte.

Kiemelte: Szolnokon a szálláshelyek forgalmát nagymértékben a helyi rendezvényekre látogatók száma befolyásolja, így mindenképp javasolnák az augusztusi ­rendezvények esetleges megtartását.

Pünkösdtől orvosi szakrendelésekkel, korlátozottan üzemelő fürdő- és gyógyászati szolgáltatásokkal áll a kisújszállási komplexum a vendégek rendelkezésére
Fotó: Máthé András

A kisújszállási Hotel Kumánia és a Kumánia Kemping május 29-én nyitja meg újra kapuit a pihenni vágyók előtt.

– Jelenleg csak üzleti vendégeket fogadnak szálláshelyeink, de pünkösdtől orvosi szakrendelésekkel, korlátozottan üzemelő fürdő- és gyó­gyászati szolgáltatásokkal áll a komplexum a ven­dégek rendelkezésére – tudtuk meg Zámbori Pétertől, a Kisújszállási Kumánia Gyógyfürdő Kft. ügyvezető igazgatójától.

– Szálláshelyeinkre elindultak a foglalások, a pünkösdi hétvégére a harminc–harmincöt százalékos foglaltságnak már örülni fogunk. A hatósági előírások miatt csak a kültéri medencéink üzemelhetnek. A szállodában továbbra is kiemelt figyelmet fordítunk a tisztaságra és a távolságtartási szabályok betartására, például az étkezések során. Így nem lesz svédasztalos kiszolgálás, és az asztalok számát is csökkentenünk kellett – tájékoztatott a cégvezető.

Az utóbbi hetekben már biztató jeleket is tapasztaltak a Tisza-tavi szállásadók

A Tisza-tónál is érezhető a koronavírus-járvány turizmusra gyakorolt hatása. A tóparti települések egyetlen négycsillagos szállodája például üzemszünetet hirdetett március 18. és május 27. között, tekintettel az elrendelt kijárási korlátozásra. A kibontakozó válság a foglalások számán is nyomot hagyott, azonban az elmúlt két hétben biztató jeleket tapasztalnak.

– A pünkösdi hosszú hétvége foglaltsága az elmúlt két hétben húszról negyven százalékra emelkedett. Ugyan a tavalyi ünnephez hasonló telt ház nem várható, de akár ötven–hatvan százalékos kihasználtsággal zárható az ünnepi időszak – mondta bizakodva Huszár Eszter, a Tisza Balneum Hotel szállodaigazgató-helyettese.

A főszezonnal kapcsolatban is optimisták, folyamatosan érkeznek a foglalások a nyári hónapokra. A természet közelsége és a szabadtéri programlehetőségek miatt kedvelt úti cél a tiszafüredi szálloda, mely tetten érhető az előfoglalások számának alakulásában.

– Az év hátralévő részére általánosságban elmondható, hogy a tavalyi foglaltság hatvan–hetven százalékos elérése várható – tekintett előre a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában