Galériával

2020.05.06. 07:00

Hamarosan elkészül a Poroszló és Tiszafüred között épülő kerékpárút

A járvány okozta rendkívüli helyzet ellenére is jól halad a kivitelezés, úgy tűnik, tartani tudják a kijelölt határidőt.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Egy hat és fél kilométeres kerékpárút épül a két település között. A beruházás kiemelten fontos a térség számára, hiszen ezáltal válik biztonságosan körbe kerékpározhatóvá a Tisza-tó. Régi hiányosságot orvosol a nyár elején véget érő fejlesztés.

– Ezen a közel hét kilométeren négy műtárgy épült, melyek közül a leglátványosabb a kétszáznyolcvan méter hosszú tiszafüredi Tisza-híd melletti új kerékpáros híd – mondta kérdésünkre válaszolva Kiss Boglárka. – Jelenleg már mindenhol a befejező munkálatok zajlanak, a szerkezetépítés véget ért – ismertette a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője.

Ottjártunkkor a kivitelező szakemberei a védőbevonatok elkészítésén dolgoztak, nagy létszámban festették a kerékpáros híd korlátait és egyéb szerkezeti elemeit.

A beruházás keretében épült még két másik átkelő, egyik a Szomorka-patak, másik az Eger-patak felett. Előbbi körülbelül háromszáz, utóbbi nyolcvanhat méter hosszú. A látványos, íves tartópillérek jól illeszkednek a környezetbe, a két híd együttes súlya pedig meghaladja az ötszáz tonnát.

– Már elkészült a Szomorka-patak feletti híd szerkezete, az Eger-patakon pedig gőzerővel dolgozik a kivitelező – magyarázta Kiss Boglárka. – Majdnem elkészült a kerékpárút vízelvezetése, mindössze néhány rövidebb szakaszon zajlik a munkavégzés – fűzte hozzá.

Másfél évvel ezelőtt, 2018. júliusában indult a munka Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye határán, Tiszafüred és Poroszló között. Idén júniusban tervezik az új szakasz átadását, mellyel bezárul a Tisza-tavat ölelő hatvanhét kilométer hosszú kerékpárút. Remélik, hogy a járvány miatt kialakult helyzet nem fogja befolyásolni a tervezett átadási időpontot.

A térség települései és turisztikai szolgáltatói nagy érdeklődéssel figyelik a beruházást, sokan a kerékpáros forgalom ugrásszerű növekedését várják tőle.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában