illegális szemétlerakás ellen

2020.05.20. 11:30

Kamerák figyelik a szemetelőket Pusztamonostoron

A közbiztonság javítása és az illegális hulladéklerakás felszámolása érdekében az önkormányzat saját forrásból térfigyelő kamerákat helyezett ki a település több pontján.

Illés Anita

Kardos Veronika polgármester érdeklődésünkre elmondta, hogy hiába szedték össze a mások által eldobott szemetet, hétről hétre újratermelődött a hulladék. Első ütemben a község kritikusnak számító helyszíneire szerelték fel a készülékeket. Az utak mentén sokan helyeznek el illegális hulladékot, ezért az egyik kamera a rádióállomás felé vezető utat figyeli.

Megtudtuk, hogy a vasútállomás környékének zegzugos részei szintén gócpontnak számítanak. Bíznak benne, hogy ott is visszatartó ereje lesz a térfigyelő eszköznek. A harmadik kamera a Zárdakertben őrködik, ahol a közösségi teret folyamatosan újítják, még élhetőbbé teszik a helyiek. A Pusztamonostoriak Kreatív Szervezőcsapata a lakosok összefogásának segítségével a minap az egykori sportöltöző felújítását kezdte el. Az épületben újabb közösségi teret alakítanak ki az önkéntesek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában