Kimosható védőmaszkokat juttattak az üzletekbe Jászkarajenőn

A kormány legfrissebb rendeletének hatálya – mely lazító intézkedéseket hozott az ország nagy részén – nem terjed ki Pest megye területére. Így településünkre sem – hívta fel a figyelmet közleményében Palya István polgármester.

Hartai Gergely

Miután arról tájékoztatott, hogy a kijárási korlátozás fenntartása miatt az a rendelkezés, miszerint a tömegközlekedési eszközökön, illetve boltokban kötelező a száj eltakarása május 4-től, nem releváns a karai lakosságra. Ám ahogyan azt egyre több szakértői vélemény is alátámasztja, a fertőzés terjedésének megakadályozásában van szerepe a védőmaszk használatának.

– Jászkarajenőn továbbra sem ismert koronavírussal fertőzött beteg. Ugyanakkor a lakosság biztonságának fokozása érdekében az üzletekbe az önkormányzat eljuttatott megfelelő mennyiségű mosható védőmaszkot – folytatta Palya István. Hozzátette, ezeket az üzletvezetők saját belátásuk szerint megszervezve osztják majd ki azon vásárlóknak, akik még nem rendelkeznek védőfelszereléssel.

Megtudhattuk azt is, hogy a hivatal által a lakosságnak biztosított szájmaszkok moshatók, sterilizálhatók, így azok többszöri használatra is alkalmasak. Emellett belső szűrőréteggel vannak ellátva, azonban nem orvostechnikai eszközök, használatuk nem jelent százszázalékos védelmet a vírusok ellen. A maszk – hasonlóan a házi készítésű textilmaszkokhoz – a cseppfertőzéstől óvhatja meg a viselőjét és a környezetét – foglalta össze tájékoztató levelében a település polgármestere.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában