Maszkban és kesztyűben adnak számot tudásukról a horgászni vágyók

A koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében az állami horgászvizsgák megrendezését a veszélyhelyzet idejére felfüggesztették. A horgászatot, mint szabadidős tevékenységet a szigorító rendelkezések nem tiltották meg, biztonsági intézkedések mellett az továbbra is folytatható, habár a versenyek és egyéb horgászrendezvények megtartását betiltották.

Kovács Berta

A szövetségi iroda udvarán zajlanak a vizsgáztatások

Forrás: Beküldött fotó

Az utóbbi évek tendenciája, hogy a horgászat népszerűsége egyre növekszik, mind többen és többen döntenek úgy, hogy szabadidejüket a vízparton kívánják eltölteni, megízlelve a halfogás örömeit. Sokan azonban jellemzően a tavaszias idő beköszöntével döntenek a foglalatosság űzéséhez nélkülözhetetlen engedély kiváltásáról, és az ehhez szükséges horgászvizsga letételéről, így áprilisban megnőtt a horgászvizsga iránti igény, a vizsgázni szándékozók egyre nagyobb számban kényszerültek várakozni.

A szövetségi iroda udvarán zajlanak a vizsgáztatások
Fotó: Beküldött fotó

A megnövekedett igények miatt a MOHOSZ úgy döntött, április 16-tól ismét engedélyezi az állami horgászvizsgák megrendezését a kellő óvintézkedések megtétele mellett. A Közép-Tisza-Vidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is újraindította működési területén a horgászvizsgáztatások lebonyolítását. Április 21-én adhattak először számot hal- és horgászismereti tudásukról a jelentkezők a szervezet szolnoki irodájának udvarán.

– Nálunk is sokan szerették volna már letenni a vizsgát – számolt be róla Donkó Péter szövetségi titkár. – Az előírások szerint most csak kültéren tarthatjuk meg a kizárólag írásbeli vizsgát, egyszerre maximum hat fő vehet részt rajta, közöttük öt méter távolságot kell tartani, illetve a vizsgabiztosok és a vizsgázók számára egyaránt kötelező a szájmaszk és gumikesztyű viselése. Előzetesen pedig regisztrálni kell a jelentkezőknek nálunk vagy a hozzájuk legközelebb eső, vizsgáztatásra jogosult horgászegyesületnél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában