Online vizsgáznak a szolnoki egyetemisták is

A koronavírus miatt kialakult helyzetben az utóbbi időkben a felsőoktatásban is digitális tanrend szerint folytatták tanulmányaikat a hallgatók. Vizsgázni, illetve államvizsgázni szintén a világhálón keresztül tudnak, így a Debreceni Egyetem Szolnok Campusán is.

Szabó Lilla Laura

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– A számadások online módon zajlanak, a hallgatók személyes jelenlétét a vizsgák nem igénylik – kezdte dr. Pető Károly, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar dékánja, a Vidékfejlesztés, Regionális Gazdaságtan és Turizmusmenedzsment Intézet intézetigazgatója. Hozzátette: diplomaosztó ünnepség hiányában a sikeresen teljesítők postai úton fogják megkapni okleveleiket.

– A záróvizsgák a Szolnok Campuson összesen százötven hallgatót érintenek – emelte ki a dékán.

Többek között a szanda­szőlősi Zombori Nórát is, aki az intézmény végzőse. Számára könnyebbséget jelentett a távoktatás, a vizsgák, bár azért akadtak nehézségek is.

– Mindenképpen kényelmes volt így, hiszen közel lakom ugyan a campushoz, de mégsem kellett megtennem a szokásos utat, csak otthon laptoppal az ölemben várni az óra vagy a vizsga kezdetét. A személyes megbeszélések lehetősége azonban nagyon hiányzott mind a tanárokkal, mind a hallgatótársaimmal – összegezte Nóra.

Kiemelte, hogy ezt a helyzetet videós bejelentkezéssel igyekeztek orvosolni, ám a tantermi jelenlét jelentőségét nehéz pótolni. Összességében elégedett a felkészüléssel, elmondása szerint még a Tudományos Diákköri Konferencián (TDK) is lehetősége volt részt venni.

– Sikerült megfelelően felkészülnöm a vizsgákra. A TDK természetesen szintén online zajlott, sok hasznos tapasztalatot szereztem általa. A tananyagokat egyébként megkaptuk a tanároktól, és onnan folytattuk az órákat, előadásokat, ahol abbahagytuk. Úgy gondolom, hogy mindenki jól tudott alkalmazkodni a helyzethez – részletezte a végzős hallgató.

Karonként is eltérő lehet

– Az államvizsgák még ezután jönnek, a jövő hónap első heteiben – emelte ki a szandaszőlősi Zombori Nóra, a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának végzős hallgatója. – A pontos forgatókönyvet még nem ismerjük, csak az online megoldás a biztos. Kíváncsian várom a további tudnivalókat, addig is tanulom a tételeket és készülök – zárta gondolatait.

Az Eduline korábbi adatai szerint egyébként az intézmények mindegyike maga határozhatja meg a vizsgák menetét, ami akár karonként is eltérő lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában