galériával

2020.05.23. 11:30

Zöldségpalántákat osztottak Szolnokon

Száz rászoruló családnak osztott szét ezer-ezer paprika- és paradicsompalántát a MAGOSZ megyei szervezete pénteken, Szolnok déli városrészében. A zöldségeket a megyei gazdaszervezetek ajánlották fel a szociálisan rászorulóknak.

Molnár-Révész Erika

Folyamatosan érkeztek a kisnyugdíjasok és a szülők péntek délelőtt az Újvárosi Fejlesztési Irodához, összesen százan. Maszkban és a biztonságos távolságot betartva várták, hogy átvehessék a megyei gazdák adományát, a paradicsom- és a paprikapalántákat.

– Nagyon sokan élünk ebben a városrészben idősek, minden segítség jól jön. A kiskertem felásva, csak elgereblyézem, és mehet bele a palánta! Már kikelt a babom és a sóska is – mondta Kiss Józsefné, nyugdíjas.

– Nem csak az a baj, hogy drága a zöldség, de a piacról hazacipelni is nagyon nehéz. Ezért jó, ha az ember saját maga termeli meg – vette át a szót Kádár Istvánné.

A palántaosztási akciót a MAGOSZ megyei szervezete, a Karcagi Nagykun Gazdakör és a Kenderesi Gazdakör együttműködésével indították, hogy kifejezetten szociálisan rászoruló családokon segítsenek, mondta el az átadón Kiss Józsefné, a MAGOSZ megyei alelnöke.

– A megye gazdáinak mindig is nagyon fontos volt, hogy biztonságos élelmiszerrel lássuk el a megye és az ország lakosságát – hangsúlyozta az alelnök, aki ezután az önellátás fontosságára is felhívta a figyelmet.

– A megyei önkormányzat elkötelezett abban, hogy a megyei termelők áruját a piacra segítse, a helyi termékek elérhetőségét javítsa. De abban is, hogy a lakosság megfizethető áron jusson hozzá a mindennapi megélhetéshez szükséges élelmiszerekhez – mondta Hubai Imre, a megyei közgyűlés elnöke, aki megköszönte a megyei gazdák szolnokiak irányába mutatott szolidaritását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában