testvérváros

2020.06.29. 14:00

A partnerséget erősítenék Jászberényben

Az önkormányzat Testvérvárosi Kapcsolatok Közalapítványa ebben az évben is pályázatot hirdetett a város testvérvárosi kapcsolatainak ápolására, egyéni és csoportkapcsolatok felvételére a településekkel.

Illés Anita

A kiírásra kizárólag jászberényi székhellyel rendelkező szervezetek pályázhatnak. Célja egyebek közt a fiatalok testvérvárosba történő utaztatása, az elmúlt években kialakított kapcsolatok eredményeinek, történetének feldolgozása és bemutatása. Ezenfelül segítik azoknak a rendezvényeknek a megszervezését, amelyek középpontjában idegen nyelvek tanulása, tanítása és gyakorlása áll.

A kezdeményezés célja az európai uniós országokkal való partnerség erősítése is. A közalapítvány kiemelten kezeli az oktatásra, önképzésre vonatkozó egyéni kezdeményezéseket, programokat – olvasható a közalapítvány felhívásában. A pályázatokat július 10-ig adhatják be a jelentkezők a december végéig megvalósuló programokra. A kuratórium júliusban bírálja el a pályázók terveit, elképzeléseit, és dönt a támogatásról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában