szociális földprogram műhelymunka

2020.06.23. 16:30

Az eredményeket is bemutatták Kőteleken

Helyi termékekből készült finomságokat is kóstolhattak a minap megrendezett szakmai konferencia résztvevői.

Rimóczi Ágnes

A konyhakerti és kisállattartási szociális földprogram szakemberei műhelymunkára gyűltek össze, melynek keretében az egyik csatlakozó településre, Kőtelekre is ellátogattak. A település polgármestere tájékoztatta a delegációt a Tisza-parti faluban megvalósuló program tapasztalatairól.

– A szociális földprogramba bevont családok közül többen a pályázat befejezését követően is tartottak baromfit és művelték konyhakertjüket. A pályázat révén vásárolt keltetőgépet a mai napig igénybe veszik, önállóan keltetnek maguknak csirkét, amit aztán felnevelnek. A program nagyon hasznos és eredményes, a továbbfejlesztésről is tárgyaltunk a konferencián – mondta el érdeklődésünkre Lovász Tibor.

A településvezető beszámolt arról is, hogy a szakembereknek természetesen bemutatták Kőtelek nevezetességeit. Így láthatták többek között a horgásztavat, az iskolatörténeti kiállítást, körbejárták a tájházat, valamint a gyógynövényeket bemutató Herba kertet és -házat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában