Tanfolyam

2020.06.06. 17:00

Befejeződött az ejtőernyős alapkiképzés a szolnoki bázison

A napokban befejeződött az áprilisban kezdődött ejtőernyős alapképzés az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A kiképzésen az Acélkocka altiszti szakmai tanfolyam hallgatói, valamint az NFTC pilótajelöltjei vettek részt – olvasható a honvedelem.hu-n.

Forrás: honvedelem.hu

Az ejtőernyőzés évtizedek óta Szolnokhoz és a helikopterbázishoz kötődik. Nemcsak az ejtőernyős világbajnokság helyszíne volt a város, hanem a magyar katonai ejtőernyős kiképzés központja is, ahol az ejtőernyős válogatott keret tagjai segítik azt, hogy a katonák profikká váljanak.

A hallgatók és a pilótajelöltek földi felkészítés alatt megtanulták az ejtőernyő használatának szabályait, illetve a biztonságos földet érés technikáit. Az altisztjelöltek az első ejtőernyős ugrást 800 méterről, a továbbiakat 500 méterről hajtották végre, majd vizsgaugrásukat éjszaka, teljes felszereléssel, bonyolult terepre hajtották végre.

Fotó: honvedelem.hu

Az NFTC pilótajelöltek 3200 méterről, tandem ugrás közben gyakorolták az ejtőernyő nyitását.

A sikeres kiképzés elismeréséül dr. Koller József dandártábornok, bázisparancsnok okleveleket adott át a résztvevőknek, majd – a tradícióknak megfelelően – Lázár Tibor őrnagy, a bázis ejtőernyős doyenje az ejtőernyős szárnyakat tűzte fel a fiatal ejtőernyősök zubbonyaira – olvasható a szakportálon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában