Fejlesztések

2020.06.17. 11:30

Szigetelték a közösségi házat Rákóczifalván

Továbbra is zárva tart a Varsány Közösségi Ház, az épületet ugyanis hőszigeteléssel látják el. A fejlesztésre részint az intézményi pénzek átcsoportosításával, részint közművelődési érdekeltségű pályázat útján teremtettek forrást.

Kovács Berta

Tíz centiméter vastagságú szigetelés került a falakra – számolt be róla Túróczi Imre polgármester

Fotó: Mészáros János

Mint azt Császiné Csáti Réka igazgató és dr. Túróczi Imre polgármester is kihangsúlyozta, korábban jelentős problémát okozott a nyári kánikula időszakában és a téli fagyok idején a nagyterem használata, nem lehetett ugyanis megfelelő hőmérsékleti viszonyokat biztosítani. A szigeteléssel ez a probléma is megoldódik.

Tíz centiméter vastagságú szigetelés került a falakra – számolt be róla Túróczi Imre polgármester
Fotó: Mészáros János

A tíz centiméter vastagságú szigetelés már felkerült a falakra, ennek kapcsán a gázvezeték áthelyezése és a bádog vízelvezető cseréje is megtörtént. A falak külső színezésének munkálatait pedig a kivitelező a csapadékos idő elmúltával kezdi meg.

A zárvatartás alatt a belső helyiségeket végigtakarították. Az egyik kisterembe pedig a Macimúzeum állományának egy részét pakolják át, ugyanis hamarosan ott is nagyszabású felújítási munka veszi kezdetét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában