Cegléd / Szolnok

2020.07.27. 10:37

A biztosítóberendezés hibája miatt késésekre számíthatnak az utasok

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Cegléd-Szolnok vasútvonalon, mert a Nyugati pályaudvar bevezető szakaszán meghibásodott a biztosítóberendezés – tájékoztatta hírportálunkat az MTI.

MTI

Forrás: Shutterstock

A közlemény szerint az ezen a vonalon közlekedő elővárosi, a nyíregyházi és a szegedi InterCity vonatok, továbbá a lajosmizsei elővárosi vonatok 70-120 perces késésekkel közlekednek. A szegedi InterCity vonatok csak Cegléd és Szeged között közlekednek.

A Budapest-Cegléd közötti szakaszon az InterCity vonatok pót- és helyjegy nélkül igénybe vehetők. A Budapest-Lajosmizse vonalon a vonatok Kőbánya-Kispestig közlekednek, és onnan indulnak vissza Lajosmizsére. Valamint egyes monori elővárosi vonatok is csak Kőbánya-Kispestig jönnek, és onnan indulnak vissza Monorra.

A vasúttársaság azt javasolja az utazóknak, hogy Kőbánya-Kispesten szálljanak le, és onnan a BKV járataival folytassák útjukat. A vasúti jegyeket és bérleteket az M3-as metró Nyugati és Kőbánya-Kispest közötti szakaszán, továbbá az 1-es villamoson elfogadják. Hozzátették: a Nyugati és Városliget között egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, a folyamatos pályafelújítás miatt rendkívül lelassult a vonatforgalom és torlódások alakultak ki. Közölték: a helyzet miatt menetrendi korlátozások, vonatelmaradások is várhatók. A Mávinform azt kéri az utasoktól, tájékozódjanak a Vonatinfó alkalmazáson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában