ujvári imre

2020.07.30. 16:30

A megyei fejlesztések tervezésében is részt vehet a polgármester

Múlt pénteken tette le esküjét Ujvári Imre tiszafüredi polgármester, aki a karcagi Dobos László halálával megüresedett helyet vette át a megyei közgyűlésben.

Ujvári László

Ujvári Imre mutatja a napokban átvett megbízólevelét

Fotó: Ujvári László

– Megtiszteltetés, hogy engem javasolt a Fidesz megyei választmánya. Ahogy az is, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés Tervezési és Monitoring Bizottságának elnöki tisztségét is betölthetem – felelte hírportálunk megkeresésére a településvezető.

Megválasztását az elmúlt ciklusban mutatott sikeres városvezetői munkájával és a településfejlesztés területén szerzett tapasztalatával, eredményeivel indokolták. Részt vesz majd az úgynevezett TOP2, a 2021–2027 közötti megyei Terület- és Településfejlesztési Operatív Program tervezésében és előkészítésében.

Ujvári Imre mutatja a napokban átvett megbízólevelét
Fotó: Ujvári László

Tiszafüredet eddig csak Rente Ferenc, korábbi városvezető képviselte a megyei közgyűlésben. Sokan hasonlítják össze a két időszakot, mivel utoljára évtizedekkel ezelőtt volt akkora a városfejlődés dinamikája, mint most.

– A jövőben minden korábbinál több munkát jelent számomra, hogy részt vehetek a megyei közgyűlésben, és irányíthatom a bizottság munkáját. Ugyanakkor örömmel állok a megtisztelő feladat elé – fogalmazott Ujvári Imre. – Célom, hogy Tiszafürednek minél erősebb képviselete legyen a megyében. Büszkeséggel tölt el, hogy magasabb szinten is elismerik a város fejlődését – fejtette ki a megyei közgyűlés új tagja.

Hozzátette: arról is döntés született, hogy Hubai Imre megyei elnök és Fazekas Szabolcs tomajmonostorai polgármester mellett ő lesz a harmadik megyei delegált a Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanácsban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában