az alkotásokat be is mutatják

2020.07.09. 11:30

A népi mesterségek alapfogásait tanulták meg a fiatalok Jászapátin

A Jásztánc Alapítvány idén is megrendezte kézműves- és tánctáborát a Művészetek Házában az elmúlt héten.

Illés Anita

Fotó: Pesti József

A foglalkozásokon a fiatalok elsajátították a népi mesterségek, kézművestechnikák alapfogásait és természetesen saját alkotásaikat is elkészítették. Ezeket kiállításon mutatják be az érdeklődőknek.

Tajti Erzsébet, az alapítvány elnöke az egyhetes tábor programjaival kapcsolatban elmondta, hogy délelőtt mindig táncokat tanultak a résztvevők, délután és este pedig kézműves-foglalkozásokat tartottak. Volt például csipkeverés, hímzés, csuhé- és vesszőfonás, kerámiakészítés, de a kékfestés rejtelmeibe is bepillantottak.

Kovács Zoltán kosárfonó is foglalkozást tartott
Fotó: Pesti József

A Csoóri Sándor Alap által is támogatott tábor egyik napja tematikus volt, amikor a lányok a Galgamente, a fiúk pedig a Jászság hagyományait fedezhették fel. Tánc, ének és hangszerbemutató gazdagította a programsorozatot. Az alapítvány július második hetében rendezi meg értékőrző napközis táborát, ahol kézműves, tánc, sport és helytörténeti kalandozások várnak a résztvevőkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában