különleges műveletiek

2020.07.14. 11:30

A Tiszán gyakoroltak a szolnoki dandár katonái

Hosszútávú vezetést (motoros csónakkal), valamint műszaki felderítést gyakoroltak a közelmúltban a szolnoki MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár harctámogató osztag katonái a Tisza közel nyolcvan kilométeres szakaszán.

Mészáros Géza

Hosszútávú vezetést és műszaki felderítést gyakoroltak a katonák a Tisza közel nyolcvan kilométeres szakaszán

Forrás: honvédelem.hu

Mint arról Jánosi Dorina hadnagy, az osztag szakaszparancsnoka és Vári Sándor őrmester, specialista altiszt hírportálunknak beszámoltak, a dandár műszaki katonái a kétnapos kiképzésen a vízen járásban szereztek jártasságot a szőke folyón.

– Azokat az ismereteket, amelyeket a vonatkozó képzés elméleti részében megszereztek, most gyakorlatban sajátították el – magyarázta a honvédségi feladatokat Vári Sándor.

– Szolnok és Kisköre között, mintegy 80 kilométeren hosszútávú vezetést tanultak vízen, motorcsónakokkal az osztag tagjai. A kijelölt alegységek pedig azon műtárgyak, vízi létesítmények paramétereit derítették fel, amelyek ezeken a folyószakaszon stratégiai elemként megtalálhatók.

– A műszaki katonák a kiskörei közúti- és vasúti híd, valamint a vízlépcső szerkezeti elemeit mérték fel távcsővel, lézeres távmérővel, egyéb műszaki eszközökkel, s az esetleges robbantási feladatokhoz rögzítették azok gyenge pontjait – tájékoztatott a gyakorlati kiképzésről az őrmester.

Hosszútávú vezetést és műszaki felderítést gyakoroltak a katonák a Tisza közel nyolcvan kilométeres szakaszán
Fotó: honvédelem.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában