Tószeg

2020.07.15. 11:30

Dr. Gyuricza Miklós: sikeresen pályáztunk a Magyar Falu Programban

Dr. Gyuricza Miklóssal, Tószeg polgármesterével beszélgetett hírportálunk.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Beküldött fotó

– A Tószeg zártkerti, külterületi részen esős időben nehezen járhatók az utak. Információk szerint a helyzet most változhat...

– Igen, a közeljövőben javulhat az ottani ingatlanok megközelíthetősége. Bár a szóban forgó rész külterület, zártkert, vagyis nem életvitelszerű tartózkodás céljából meglévő lakórésze a településnek, mégis élnek ott életvitelszerűen néhányan. Elsősorban számukra és természetesen az arra közlekedőknek is fontos, hogy jobban megközelíthetőek legyenek ezek az ingatlanok. Sajnos saját, önkormányzati forrásból nem volt lehetőségünk az odavezető út rendbetételére, mindez azonban most mégis megvalósulhat.

Fotó: Beküldött fotó

– Milyen forrás áll ehhez rendelkezésre?

– Sikeresen pályáztunk a Magyar Falu Programban, aminek köszönhetően közel 15 millió forintot fordíthatunk ennek a külterületi útnak a karbantartásra. A pályázat finanszírozása százszázalékos.

– Milyen munkálatok valósulnak majd meg ebből a pénzből? Hogyan újulhat meg az út?

– Terveink szerint darált betonos, illetve zúzott köves karbantartással kap majd új felületet ez a külterületi út. Egyébként ez egy olyan gyűjtőút, amin keresztül gyakorlatilag a teljes, úgynevezett belső-tó körüli zártkerti rész megközelíthető. A kivitelezés után, reményeink szerint már nemcsak száraz, hanem bármilyen időjárási körülmények mellett is. Mindezzel egy régi probléma végére tehetünk majd pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában