útátadás

2020.07.16. 17:52

Elkészült a Szolnok-Tiszasüly összekötő útszakasz felújítása

Befejeződött a bruttó közel 1,4 milliárd forintból megújult 3224. jelű, Szolnok-Tiszasüly összekötő út tíz és fél kilométeres szakaszának a felújítása. Az ünnepélyes átadót csütörtökön tartották Tiszasülyön.

Kovács Berta

A megújult utat Strahl Péter atya áldotta meg

Fotó: Mészáros János

E fejlesztés nagy előrelépés a község életében, az útviszonyok hosszú évek óta okot adtak panaszra. A munkálatok során pályaszerkezet építést végeztek, útpadkát készítettek, és felújítottak tizennégy buszmegállót is. Részlegesen megújult a Tiszasülyi-csatorna és a Jászsági-főcsatorna hídja is, árokrendezést is végeztek. Burkolatjeleket festettek fel, a KRESZ-táblákat is kicserélték.

Az átadón a vendégeket Nagy Richárd tiszasülyi polgármester és Borbás Zoltán, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte, a fejlesztés jelentőségét Pócs János országgyűlési képviselő méltatta. Avató beszédet mondott Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár. A beruházást Kovács Péter, a Magyar Közút Zrt. megyei igazgatója ismertette, a fejlesztést pedig Kóródi László, a kivitelező STRABEL Konzorcium projektvezetője jelentette készre. Az elkészült utat Strahl Péter atya, plébániai kormányzó áldotta meg.

A megújult utat Strahl Péter atya áldotta meg
Fotó: Mészáros János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában