JÓSZOLGÁLAT

2020.07.06. 14:00

Elnökváltás történt a Szolnok–Tisza RC élén

Szolnok különösen jó helyzetben van humanitáriusság tekintetében, hiszen két Rotary szervezete is van, elnökeit rotációban (innen az elnevezés is) évente választják meg – naptári félévkor.

Mészáros Géza

A Szolnok–Tisza RC tagsága és pártolói a milléri Levendulakertben. A Rotary-zászló átadásával Molnár Júlia (balról a negyedik) az elnöki pozíciót is átadta a mellette álló Tárnai Csabának

Fotó: Mészáros Géza

A kisebb taglétszámú, a Szolnok–Tisza Rotary Club idén júniusban ünnepelte fennállásának tizedik évfordulóját. A tagság a jubileumi rendezvényt a milléri Levendulakertben tartotta a napokban. Mint a leköszönő elnök, Molnár Júlia a beszámolójában elmondta, a barátságon alapuló jószolgálatot vállaló közösségük az elmúlt tizenkét hónap alatt tizenkét humanitárius projektet valósított meg.

– Néhány emlékezetes eseményt kiemelve, meg kell említeni a Mosolygó alma projektet, amely során mintegy 150 ezer forintnyi összegyűjtött adományból fejlesztőjátékokat adhattunk át a Munkácsy úti tagóvoda gyermekeinek. A karácsonyi puncskínálás bevételét, mintegy 100 ezer forintot, a Rotary Magyarországon keresztül, lélegeztetőgépek felszerelésére ajánlottunk fel. Az I. Újévi Jeges Csobbanás igazi szenzáció volt, amely során tizenhárom bátor vállalkozó megmerítkezésére a jéghideg vízben mintegy kétszáz főnyi közönség volt kíváncsi.

A Szolnok–Tisza RC tagsága és pártolói a milléri Levendulakertben. A Rotary-zászló átadásával Molnár Júlia (balról a negyedik) az elnöki pozíciót is átadta a mellette álló Tárnai Csabának
Fotó: Mészáros Géza

– A járvány idején fagyasztott pékárut szállított a klub a Hetényi kórház dolgozóinak, az újszászi idősotthon lakóinak és laptopokkal segítette a hátrányos helyzetű középiskolások online tanulását. Gyermeknapon mintegy 5000 darab jégkrémet osztottunk ki a Széchenyi-lakótelepen – sorolt fel a jószolgálati akcióik közül néhányat a leköszönő elnök.

Az évértékelőjét követően Molnár Júlia átadta a stafétát a Szolnok–Tisza Rotary Club következő évi elnökének, Tárnai Csabának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában