Galériával

2020.07.11. 15:37

Ezreket várnak a megújult Tisza-tó Strandra Abádszalókon

A Tisza-tó régió legjobban várt strandfejlesztése ért véget a héten, átadták a jelentős korszerűsítésen átesett Tisza-tó Strandot. Ezzel a régió legnépszerűbb partszakasza új esélyt kapott, hogy régi fényében ragyogjon. A várakozások szerint, nagy sikert fog aratni az új strand.

Ujvári László

Fotó: Ujvári László

Egyszerre több projekt alkotja azt a csomagot, melynek eredményeként idővel teljes mértékben megújul a Tisza-tó Strand. Négyszázmillió forint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programból, százmillió forint pedig a Magyar Turisztikai Ügynökség támogatásából áll rendelkezésre.

– Nagyon örültünk a lehetőségnek, hogy ekkora összeget fordíthatunk strandfejlesztésre. Összefésültük a projekteket, mind a tervezésnél, mind a kivitelezésnél nagy figyelmet fordítunk arra, hogy egymásra épüljenek, kiegészítsék egymást – hangsúlyozta a napokban tartott átadóünnepségen Balogh Gyula.

A kisváros polgármestere rámutatott: Utóbbi támogatásnak köszönhetően jött létre egy családbarát játszótér, modern beléptetőrendszer és egy új Tourinform Iroda.

– Két évvel ezelőtt, 2018-ban közel hatvanezer látogatója volt a Tisza-tó Strandnak. Ez a szám valamelyest csökkent a tavalyi évben, hiszen az építkezés már javában zajlott, de egy hónapot még 2019-ben is meg tudott nyitni a partszakasz – idézte fel a városvezető.

Abban bíznak, hogy az idei évtől jelentős növekedés lesz tapasztalható Abádszalók és a megújult strand iránt, amely magában hordozza új látogatórekordot lehetőségét. Balogh Gyula hozzátette: A most átadott beruházás mellett egy másik turisztikai fejlesztés is zajlik, kilencvenötmillió forintból építenek kerékpáros pihenőpontot a hallépcső mellett.

– Térségben gondolkodunk – jelentette ki.

– Nemcsak Abádszalókra, hanem a Tisza-tóhoz érkeznek a látogatók bel- és külföldről egyaránt. A legjobb kapcsolatra törekszünk a tó körüli településekkel – húzta alá. Egy új LED-falon mutatják be Abádszalók és a környék látnivalóit.

A térség fejlődését és évek óta töretlen népszerűségét dicsérte Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató-helyettese. Elmondta: A tapasztalatok szerint a tudatosság és az előre gondolkodás felé tolódnak a foglalási trendek. Jelen állás szerint, az esetek nyolcvan százalékában az emberek hetekkel, akár hónapokkal előre lefoglalják a szállásukat.

– Egy héten belül már másodjára vagyok a Tisza-tónál, a napokban éppen Tiszafüreden adtuk át az ottani strandfejlesztés első ütemét. Mit mutat ez? – tette fel a kérdést.

– Azt, hogy igenis van fejlődés a Tisza-tónál, aminek alapfeltétele az, hogy legyen ötlet és elképzelés – válaszolta meg.

A szakember úgy látja, a korábban és most átadott beruházásoknak vitathatatlan a szerepe abban, hogy kialakulóban van egy egységes arculat és identitás a Tisza-tónál, ami a turizmust és a szolgáltatásokat illeti.

Beszédében felidézte az abádszalóki partszakasz fénykorát F. Kovács Sándor, a térség országgyűlési képviselője. Szomorúnak nevezte azt az időszakot, mikor mélyponton volt a turizmus Abádszalókon, de – meglátása szerint – az elmúlt években új lendületet vett a város, melynek bizonyítéka a júliustól újranyitott Tisza-tó Strand.

– Ambiciózus tervekkel látott munkához Abádszalók – nyitotta mondanivalóját a megyei közgyűlés és a térségi fejlesztési tanács elnöke.

– A lakosság és a szolgáltatók az aktív turizmus felé fordultak, ami kifizetődőnek látszik – vélekedett Hubai Imre.

Hozzátette: a pandémia rávilágított arra, hogy jó befektetés a szabadtéri programok, az aktív kikapcsolódás népszerűsítése és a kapcsolódó feltételrendszer fejlesztése. Abádszalók és a Tisza-tó ebben az élen jár, ami mutatja, hogy a térség turizmusa stabil alapokon áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában