dr. Csilleiné Mága Erika

2020.07.22. 07:00

Fontosnak tartja a kérdőív kitöltését a szolnoki művelődésszervező

Az interneten töltötte ki és küldte el családjával a koronavírussal kapcsolatos nemzeti konzultációs kérdőívet dr. Csilleiné Mága Erika művelődésszervező.

Rimóczi Ágnes

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

– Szükséges, hogy néhány alapvető kérdésben egység legyen. Ilyen például a koronavírus elleni védekezés, vagy az ellenőrizetlen migráció, melyek esetenként összefüggnek egymással – vélekedett dr. Csilleiné Mága Erika, az Országos Roma Kulturális és Média Centrum vezetője.

– Meglátásom szerint hazánk jól oldotta meg a járványügyi helyzet adta feladatokat, a kormány következetesen szervezte meg a védelmet. Ennek is köszönhető, hogy a legveszélyeztetettebb területeken – mint például a roma közösségekben – sem okozott komolyabb gondot ez a helyzet. Bár tartani lehet egy második hullámtól, az eddigi tapasztalatok alapján remélem, azzal is megbirkózunk. Ha betartjuk a szükséges óvintézkedéseket, korlátozzuk a beutazást és odafigyelünk a fertőzöttek gyógyulására, akkor enyhíthető a baj – hangsúlyozta.

Fotó: Beküldött fotó

A művelődésszervező ezért is tartja fontosnak a nemzeti konzultációs kérdőívet, hiszen az emberek a véleményük elmondásával segíthetik a megelőző és a segítő intézkedések bevezetését.

– Látom, hogy sokan sajnos nem viselnek maszkot a közösségi terekben, hiába a felszólítás. Ezért jelöltem be az íven ennek a fontosságát. Meggyőződésem, hogy a kérdőív kitöltése ebben a helyzetben mindenki számára ugyanolyan fontos kell, hogy legyen. Ha az újabb hullám felkészülten ér bennünket, a kormány pedig figyelembe véve az emberek véleményét megteszi a szükséges intézkedéseket, jelentősen csökkenthetőek a negatív következmények – tette hozzá.

Dr. Csilleiné Mága Erika továbbá kiemelte, hogy az eddigi tapasztalatok azt mutatják, a kormány intézkedései megfelelőek és szükségesek. Reméli, hogy az állampolgárok véleményét fel tudják használni a további védekezés hatékonyabbá tétele érdekében.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában