gyakran besegítenek

2020.07.13. 19:00

Hivatali dolgozók is szedték a meggyet Cibakházán

A rendszerváltás után falu környéki területeket vásárolt fel az önkormányzat. Gyümölcsfákat ültettek, eleinte közmunkásokkal műveltették.

P. Pusztai Nóra

– Azt gondoltuk, hogy az emberi erőforrás korlátlanul áll a rendelkezésünkre. A kezdeti időkben sokkal több közmunkást foglalkoztattunk, mára már igen csekély a számuk – mondta Hegyes Zoltán polgármester.

Almát, őszibarackot és meggyet is termesztenek.

– A terület sajátossága, hogy zártkertnek minősített, így nem vadászható. Az őzek és nyulak viszont komoly károkat okoznak, hiszen nagyon szeretik lelegelni a lédús gyümölcsöket – tette hozzá.

Már-már hagyomány, hogy a hivatali dolgozók is csatlakoznak a szürethez. A tavalyi év meglehetősen rossz termést hozott, idén bizakodóbban várták a gyümölcsöt.

– A csapadékos meleg időjárás begyorsította a meggy érését, így ebben az évben kevesen tudtak csatlakozni a hivatali munkatársak közül a munkákhoz – tudtuk meg Török Istvántól, Cibakháza jegyzőjétől.

A leszedett meggy egy részét a településen működő általános savanyító üzem dolgozza fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában