életük első fogása

2020.07.06. 14:00

Horgászvizsgát is szerezhettek a táborozók Besenyszögön

Hatodik alkalommal szerveztek horgásztábort a kisvárosban, melynek célja többek között az alapvető ismeretek elsajátítása volt.

P. Pusztai Nóra

Forrás: Beküldött fotó

– Már tavaly eldöntöttük, hogy ha lesz rá lehetőség, idén is megrendezzük. A segítők összeverbuválása mellett az anyagi fedezetet is elő kellett teremtenünk. A tábor ötletgazdája ugyanis ingyenesnek álmodta meg az eseményt. A szilveszteri jótékonysági horgászbálon a tombolafelajánlásokból és az értékesítésből származó összegből szerveztük meg idén a programokat – tudtuk meg Varga Tamástól.

A Besenyszögi Milléri Sporthorgász Egyesület elnöke hozzátette, egy pályázati támogatás további gyerekprogramokra biztosít fedezetet.

A Millér partján öt nap alatt harmincöt gyermek táborozhatott.

– A jelentkezőket tapasztalat alapján két csoportra osztottuk. Az egyikben azok sorakoztak, akik még csak most ismerkedtek a horgászat alapjaival. Őket az első két napon felkészítettük a horgászvizsgára. A másik csoportba tartozók már rendelkeztek alapvető horgászati ismeretekkel és vizsgával. Ők az első két napon a különböző pecamódszerekkel ismerkedhettek meg. Gyakorolhatták a bojlizást, az úszók és egyéb felszerelések szerelési módjait – részletezte a programokat Varga Tamás.

Két kategóriában meghirdetett verseny zárta a hetet
Fotó: Beküldött fotó

– Sok gyerek most fogta ki élete első halát. És bár idén a Tisza magas vízállása miatt lecsökkentették a Millér-csatorna vízszintjét, ami nem kifejezetten kedvez a halfogásnak, apróbb törpeharcsák és keszegek mégis akadtak a horgokra – tette hozzá.

A táborozók a Közép-Tisza-vidék legnagyobb létesítményét, a kiskörei víz- és hallépcsőt is megismerhették. A hetet két kategóriában meghirdetett horgászverseny koronázta meg.

– A táborunk jó példa és összefogás a gyerekek érdekében, melyet a horgászegyesület vezetői, helyi vállalkozások és az önkormányzat támogat. A befolyt összegből serleggel és apróbb horgászathoz kapcsolódó ajándékokkal leptük meg a versenyzőket – emelte ki a horgászegyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában