Galériával

2020.07.25. 17:00

Izgalmas túrák, bemutatók színesítették a nyári tábort Berényben

Játékos foglalkozásokon, túrákon fedezték fel a gyerekek a természet csodálatos világát a jászberényi Sasközpont napközis táborában.

Illés Anita

Fotó: Gémesi Balázs

Ottjártunkkor Juhász Tibor, a központ vezetője tartott ismeretterjesztő bemutatót az udvaron. A kicsik érdeklődve figyelték a madármenü előkészítését, majd következett a vörös vércse, fekete és fehér gólya látványos etetése. Közben megtudhatták azt is, hogy a Sasközpont lakói madármentő akcióknak köszönhetően maradhattak életben. A vércse fiókát például a földön fekve találták meg, valószínűleg kiesett a fészkéből. Nemrégiben került be a központba, ahol gondoskodnak a barátságos állatról. Az interaktív foglalkozást jókedv és kacagás, énekszó kísérte.

A tábor első turnusát július 20. és 24. között rendezték meg. A bemutatók mellett madárgyűrűzés, kirándulás és kézműveskedés színesítette a programot. A környékbeli túrákon kalandos élményekben volt részük a gyerekeknek. Egyik alkalommal találkoztak azzal az egerészölyvvel, akit a táborból színes gyűrűvel engedtek szabadon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában