hagyományteremtő szándékkal

2020.07.22. 07:00

Kistérségi polgárőr napot rendeztek Tiszajenőn

Jól sikerült a településen első alkalommal megtartott Kistérségi polgárőr nap. A jenői polgárőr egyesület a Szolnok Városi Polgárőr Egyesülettel karöltve hagyományteremtő szándékkal rendezte meg a jeles eseményt, melyen több száz polgárőr, családtagok, a térség polgármesterei és meghívott vendégek vettek részt.

Kovács Berta

Felajánlások révén ebéd is várta a résztvevőket. A hátérben Lólő Zsolt, a jenői polgárőrök elnöke

Forrás: Dr. Hanga Valéria

Lólé Zsolt, a jenői egyesület elnöke elárulta, az előző nap folyamatosan hulló eső miatt aggódott, hogy kevesen fognak elmenni a számos programot felvonultató rendezvényre, hiába a komoly szervező munka. Ám nagy érdeklődést tapasztalt, ráadásul az időjárás is kegyesnek bizonyult hozzájuk, a nap is kisütött.

Tizenkét település polgárőrsége élt a meghívással. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Bacsó Ernő, a Gróf Batthyány Lajos Nemzetőr Szövetség dandártábornoka, polgármesterek, valamint a rendőrség vezetői is.

Az egész napos eseményen már délelőtt megkezdődtek a vetélkedők, melyen mindenki kipróbálhatta magát különféle vetélkedőkben, többek között kötélhúzásban, zsákban futásban, KRESZ-ismeretekben, a legjobbak jutalmat is kaptak. Lehetőség nyílt kipróbálni az íjászatot, a gyerekeket ugrálóvár is várta, és a rendőrség bűnmegelőzéssel foglalkozó munkatársai is tartottak számukra programot.

E napon adták át a tiszajenői Civil házat, mely a helyi csoportok foglalkozásainak biztosít helyet, így a polgárőröknek is, akik az épület felügyeletét, rendben tartását is magukra vállalták.

Felajánlások révén ebéd is várta a résztvevőket. A hátérben Lólő Zsolt, a jenői polgárőrök elnöke
Fotó: Dr. Hanga Valéria

Felajánlásoknak köszönhetően bőséges ebéd várta a résztvevőket, rotyogtak a finomságok a bográcsokban, a halászlétől a csirkén át az őzpörköltig. A hangulat kiváló volt, melyet fokozott a délután kezdődő zenés műsor. A legkitartóbbak másnap hajnali háromig élvezték a mulatságot.

Lólé Zsolt elmondta, a polgárőrségek elnökei megbeszélést is tartottak, ahol együttműködésüket körvonalazták, és megállapodtak abban, hogy jövőre is tartanak hasonló rendezvényt másik helyszínen, valószínűleg Újszász és Szászberek rendezésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában