szolnok

2020.07.18. 11:30

Mozgássérült-igazolvánnyal is fizetős volt a parkolás a kórházban

Nem tudott behajtani az intézmény területére és csak fizetős parkolót vehetett igénybe az a szolnoki olvasónk, aki mozgáskorlátozott feleségét szállította volna haza a Hetényi Géza kórházból. Az intézmény azt mondja, a visszaélések miatt szigorítottak a behajtási korlátozáson, de már dolgoznak a probléma megoldásán. Addig is a mozgássérültek és hozzátartozóik a teherportán keresztül hajthatnak be a kórház területére.

Molnár-Révész Erika

– Pénteken lettem rosszul, a mentő eszméletlen állapotban szállított el otthonról. Hétfőn jöhettem haza a kórházból... – kezdte történetét Samu Lászlóné. A nyugdíjas szolnoki asszony 67 százalékos rokkant, amit mozgássérült kártyával is tud igazolni.

– A férjem jött volna értem, de a kórház területére nem engedték beállni. Kizárólag a hétemeletesnél lehetett behajtani, ahol csak fizetős parkoló van. Ott miért nem tudom használni a mozgássérült kártyám? A parkolási díjat ki kellett fizetni. Sőt! Még azt a pár percet is rászámolták, amellyel túlléptük az időkorlátot – mesélte a történetet.

Mint mondta, bár a külsős cég által fenntartott parkolóban van mozgássérülteknek kijelölt hely, de portás nincs, aki ellenőrizze a mozgássérült igazolványt, így ugyanúgy fizetniük kell a parkolásért, mint bármelyik más látogatónak.

– Miért nem mehet be a kórházba egy, az intézményből távozó, mozgássérült betegért a hozzátartozója? A kórház melletti parkolóban pedig miért nincs parkolóőr, csak automata? – kérdezi a házaspár.

– Intézetünknek az országos iránymutatások alapján nagyon szigorú szabályrendszert kellett bevezetnie, amely érintette a betegek beengedését a kórház területére és a látogatási tilalmat is. Sajnos visszaélések történtek ezen a téren, ezért szigorítottunk még inkább a behajtási lehetőségen – válaszolta kérdésünkre dr. Bene Ildikó, a kórház megbízott főigazgatója, aki azonnal intézkedett az ügyben.

– A mozgássérült beteg hozzátartozója intézetünk teherportáján keresztül behajthat az autóval és a legközelebbi mozgáskorlátozott parkolóban megállva a beteg be- és kiszállásának idejére a legrövidebb időtartamig parkolhat.

A rendszer egyelőre nem tudja kezelni a kártyát

– A hétemeletes épület előtti automata parkolórendszer az NHSZ Zrt. üzemeltetésében működik, amely sajnos valóban nem tudja kezelni a mozgássérült igazolványt. A probléma megoldására egyeztetést kezdeményeztünk az üzemeltetővel – áll a Hetényi Géza kórház válaszban.

Dr. Bene Ildikó, a Hetényi kórház megbízott főigazgatója hozzátette, bízik abban, hogy mielőbb megoldás születik a problémára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában